Izjava o varstvu osebnih podatkov

Kdo smo

Kozmetična dejavnost, Katrin Rajh s.p., Gosposka ulica 27, 3000 Celje, v nadaljevanju Upravljavec, sprejema izjavo o varstvu osebnih podatkov v skladu z Uredbo o varstvu posameznika pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku teh podatkov – GDPR (EU2016/679) in Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošno

Zavedamo se zasebnosti obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini zato posvečamo veliko pozornost , da so vaši osebni podatki, ki nam jih uporabniki zaupate, varni pred zlorabo, razkrivanjem, nepooblaščenim dostopom in jih pod nobenim pogojem ne posredujemo tretjim osebam. Vsi podatki so obravnavani zaupno in uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Dostavni službi (Pošta Slovenije) bomo zaupali potrebne podatke za dostavo naročenih izdelkov (ime in priimek prejemnika, naslov za dostavo, tel. št. in e-naslov za obveščanje o statusu paketa).

Katere osebne podatke zbiramo, obdelujemo, hranimo in zakaj

Z vašim dovoljenjem obdelujemo in hranimo samo osebne podatke, ki nam jih posredujete in so navedeni v nadaljevanju. Informacije o storitvah, ki jih uporabljate in kako jih uporabljate na spletni strani zbiramo z orodjem Google Analytics. V tem primeru osebne podatke obdeluje podjetje Google.

Spletno stran www.katrinrajh.si lahko obiščete kot obiskovalec, ki se lahko prijavi na prejemanje e-novic ali kupec, ki se prijavi kot uporabnik.

S tem, ko se prijavite na e-novice boste od nas prejemali e-novice o naših storitvah, ponudbah in popustih.

Kot obiskovalec se lahko na prejem e-novic prijavite preko Kontaktnega obrazca na spletni strani ali fizično v našem Lepotnem salonu KATRIN preko prijavnice za prejemanje e-novic. V teh primerih zbiramo in obdelujemo naslednje podatke:

  • ime in priimek – z namenom, da vas lahko pravilno naslovimo,
  • elektronski naslov – z namenom da vam lahko pošljemo e-novice,
  • IP naslov (samo pri prijavi prek spletne strani) – z namenom zagotavljanja revizijske sledi (za primer dokazovanja).

V kolikor želite postati uporabnik se registrirate v spletni trgovini. Ob prvi registraciji se lahko prijavite na prejem e-novic, lahko pa se nanj prijavite kadarkoli kasneje.

V tem primeru za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje podatke:

  • ime in priimek – z namenom naslavljanja in izdaje računov
  • naslov za dostavo – z namenom izdaje računov in dostave paketa z naročenimi izdelki
  • kontaktno telefonsko številko – z namenom obveščanja o naročilu oz. izdelkih, ki jih trenutno ni na zalogi, ali v namene preverjanja naročila oz. svetovanja
  • naslov elektronske pošte – z namenom pošiljanja povzetka naročila, obveščanja o naročilu oz. izdelkih, ki jih trenutno ni na zalogi, ali v namene preverjanja naročila oz. svetovanja
  • geslo v šifrirani obliki – z namenom, če svoje geslo pozabite
  • druge podatke, ki jih kot uporabnik prostovoljno vnesete v obrazce v spletni trgovini (npr. vnos morebitnih opomb pri oddaji naročila, vnos sporočila pri oddaji kontaktnega obrazca).

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporabniki imate pravico do vpogleda ali popravka osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih hranimo o vas, so dostopni na bašem profilu, kjer jih imate možnost tudi popraviti. Obiskovalci in uporabniki lahko spremembe oz. popravke osebnih podatkov sporočite tudi na elektronski naslov info@katrinrajh.si. Uporabniki imate tudi pravico do prenosljivosti podatkov, kar pomeni, da vam mora upravljavec podatke posredovati v strukturirani in strojno berljivi obliki.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Osebni podatki se shranjujejo, dokler se od prejema e-novic ne odjavite. Od prejemanja novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da kliknete na ODJAVA na dnu prejetih e-novic ali da nam na naslov info@katrinrajh.si pošljete obvestilo z naslovom “ODJAVA”.

Če ste uporabnik in ste v spletni trgovini že kdaj oddali naročilo, četudi ne prejemate e-novic, prav tako lahko zahtevate izbris svojih podatkov. Vašo željo nam sporočite na naslov info@katrinrajh.si.

Za vsa dodatna pojasnila ali vprašanja smo na voljo na info@katrinrajh.si.

Politika uporabe piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za analizo obiskov spletnega mesta (v povezavi z orodjem Google Analytics). O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Obiskovalec lahko svojo privolitev za uporabo posameznih piškotkov kadarkoli umakne. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih funkcionalnosti spletne strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.